Børn og bosætning

Kom og slå jer ned her!! Vi har plads til alle, vi kan rumme jer alle; ældre, yngre - og masser af børn.

Vi kan tilbyde:

  •    Folkeskole
  •    Børnehave/vuggestue
  •    Masser af idrætstilbud – fodbold, gymnastik, badminton etc.
  •    Rideklub
  •    Golfbane
  •    Fitnessklub
  •    Friluftsliv

Vi har højt til loftet. Vi er aldrig mere end fem km fra skoven, vi er aldrig mere end 10 km fra stranden. Der er masser af udflugtsmuligheder, der er cykelruter og ridestier.

Der er tryghed og sikkerhed. Vi kender hinanden, og vi passer på hinanden. Vi mødes alle steder, i skolen, i klubben, i skoven eller hos købmanden. Det giver os en samhørighed og fællesskab, der gør det trygt og godt at bo her.

Så kom og slå jer ned i Falsters Hjerte. Tag jeres børn med. Vi har husrum og vi har hjerterum til jer alle.

Ja, sådan kunne det lyde, når vi forsøger at sælge os selv. Og det gør vi, for der er ingen tvivl om, at børn og bosætning er af stor betydning for landsbyerne i Falsters Hjerte.

Som alle andre steder på landet er der stor fraflytning af unge mennesker, der – helt naturligt – må søge ud i verden for at lære og uddanne sig. Derfor har vi brug for, at nogle kommer tilbage, og nye kommer til.

Og derfor gør vi alt for at gøre os attraktive. Med de tilbud, vi har nu; og med nye initiativer, som viser, at vi både kan og vil sikre en strålende fremtid for os selv og alle jer, der er på vej hertil!
 

Prøv at se nogle eksempler:

Børneinstitution

Vi har en integreret børneinstitution, med vuggestue og børnehave, Møllebakkens Børnehave. Den ligger i Horreby, lige ved Møllebakkeskolen og meget tæt på Horrebyhallen. Læs mere på hjemmesiden:

 

www.mollebakken.dk

 

 

Skole

Vores skole, Møllebakkeskolen ligger også i Horreby. Det er en almindelig folkeskole med klasser fra 0.-9. klasse. Den er et samlingspunkt for hele vores område, og den er også meget søgt af elever fra uden for vores skoledistrikt. Læs mere på:

http://si.moellebakkeskolen.dk

 

Sport

Vi har en masse sports- og idrætstilbud i området.

De største foreninger er Nørre Ørslev Gymnastikforening, NØG, der har et stort katalog af tilbud inden for gymnastik og motion.

Listrup Ungdoms- og Idrætsforening – i daglig tale altid LUIF – der tager sig af alt fodbold.

Og Horreby Badmintonklub, der tilbyder badminton og løbetræning. Læs mere på:

www.nøg.dk,  www.luif.dk,  www.horrebybadminton.dk

 

Golf og Ridning

Landsbyerne i Falsters Hjerte kan også byde på ride- og golfklub. Bellingegård Sportsrideklub har gode faciliteter og rig adgang til skov og strand.  Og Falster Golfklub er en af Danmarks smukkest beliggende golfbaner i natur-området ved Skørringe Gods. Læs mere på:

www.bellingegaard.mono.net

www.falster-golfklub.dk

De brede bøge nær salten Østerstrand …….

Adgangen til natur og mulighederne for at dyrke alle former for friluftsaktiviteter er næsten uendelige i Falsters Hjerte. Perlen i vores natur er måske bøgeskoven lige ned til Østersøen – som taget ud af vores nationalsang. Men der er også masser af andre steder med skov, sø og åbne områder, der byder på store naturoplevelser og er som skabt til at gå, løbe, cykle eller ride i. Og Bestyrelsen i Falsters Hjerte har en klar målsætning om at forsøge at være med til at gøre naturoplevelserne endnu nemmere at finde og endnu mere attraktive at bruge.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu er hele landsbyportrættet af Horreby og omegn klar på kommunens hjemmeside.

Se det her: http://www.guldborgsund.dk/da/Borger/Tilflytter/Landbyportraetter/Horreb...